Friday, December 10, 2010

Leaderi - Femei

De cand dansez tango am vazut din cand in cand doamne/domnisoare care au invatat sa si danseze tango ca leaderi...
Dar asta a dus, in opinia mea, la o masculinizare a acestora cand danseaza ca followeri. Cel putin pana in acest moment nu tin minte sa fi vazut/dansat cu o femeie care sa stie sa danseze macar rezonabil ca leader si acest lucru, in dansul ei ca follower, sa nu o faca sa piarda o parte din acele atribute speciale care te fac sa doresti sa o mai inviti cat de curand pentru un nou dans.

Cel mai rau exemplu pe aceasta tema de care stiu este o fata care stie sa danseze chiar foarte frumos ca leader, o apreciez mult... Dar cel putin pana acum nu am simtit sa o invit la dans pentru ca atunci cand o vad pe marginea ringului si ma gandesc sa o invit, o percep ca pe un leader. Sa dansez cu leaderi pentru mine e fun, dar e o experienta pe care o caut doar ca sa pot sa dansez mai bine...

Sper sa intalnesc (poate in BA), femei care sa stie sa si conduca dar care sa danseze cu mine si atunci sa le simt cu adevarat ca FEMEI (asa cum o spunea atat de frumos Javier in limba sa, 'Hombres necesitan Mujeres').

No comments: